stampile si formalitati
ناشر الموضوع: Dora Ilie (X)
Dora Ilie (X)
Dora Ilie (X)  Identity Verified
Local time: 18:01
أنجليزي إلى روماني
+ ...
Feb 11, 2004

Imi permit sa va transmit si opinia mea:
- am avut un SRL si regula stampilelor era urmatoarea: stampila oficiala este rotunda (ma gandesc ca putem avea doua: una pentru MJ si una pentru PFI)si se aplica pe facturi si chitante. Stampila dreptunghiulara este pentru alte date de identificare (adresa, numar RC, cont banca) si o folosesti pentru a-ti economisi timpul si a nu mai completa de mana orice formalitati. Aceasta nu are valoare juridica.
- PFI si MJ: am obtinut autorizatia de PF
... See more
Imi permit sa va transmit si opinia mea:
- am avut un SRL si regula stampilelor era urmatoarea: stampila oficiala este rotunda (ma gandesc ca putem avea doua: una pentru MJ si una pentru PFI)si se aplica pe facturi si chitante. Stampila dreptunghiulara este pentru alte date de identificare (adresa, numar RC, cont banca) si o folosesti pentru a-ti economisi timpul si a nu mai completa de mana orice formalitati. Aceasta nu are valoare juridica.
- PFI si MJ: am obtinut autorizatia de PFI fara sa fiu intrebata de MJ nici la primarie, nici la Registrul Comertului si nici la Finante. Aceasta autorizatie iti da dreptul sa functionezi ca PFI, cod CAEN 7485. MJ este ceruta de notariate. Inteleg deci ca am arie mai mare de actiune, din p.d.v. legal, cu PFI. Nu stiu ce drum as fi parcurs daca ma prezentam cu autorizatia MJ direct la RC si Finante, fiinda pe aceasta n-am primit-o inca. Sper sa nu urmez acelasi traseu, fiinca m-am saturat de drumuri si cozi la ghisee.
Eu ma gandesc sa fac o singura stampila rotunda care sa mentioneze ambele numere de autorizatii.Ma gandeam sa fac si o stampila dreptunghiulara, dar daca Cristiana spune ca se schimba formularele de factura, mai astept. Parerea mea finala este sa mergem mai sigur pe stampila rotunda pentru parafarea oficiala.
Collapse

Oana Popescu
Oana Popescu  Identity Verified
رومانيا
أنجليزي إلى روماني
+ ...
arie de actiune a autorizatiei Feb 11, 2004

inarom wrote:

- PFI si MJ: am obtinut autorizatia de PFI fara sa fiu intrebata de MJ nici la primarie, nici la Registrul Comertului si nici la Finante. Aceasta autorizatie iti da dreptul sa functionezi ca PFI, cod CAEN 7485. MJ este ceruta de notariate. Inteleg deci ca am arie mai mare de actiune, din p.d.v. legal, cu PFI. Nu stiu ce drum as fi parcurs daca ma prezentam cu autorizatia MJ direct la RC si Finante, fiinda pe aceasta n-am primit-o inca. Sper sa nu urmez acelasi traseu, fiinca m-am saturat de drumuri si cozi la ghisee.

Eu am trecut prin dilema asta dupa ce am luat autorizatia de la MJ si m-am inregistrat la fisc. Am si intrebat aici pe forum cum e mai bine: sa merg pe varianta autorizatie primarie pentru desfasurare activitate economica ca persoana fizica sau pe varainta autorizatie MJ. Am ajuns la concluzie ca a doua varianta era mai simpla si asa a si fost. Ocolesti primaria si celelalte avize pe care am inteles ca trebuie sa le obtii. Oricum, in acea perioada (anul trecut)primaria nici nu elibera avize, pentru ca nu primisera inca nu stiu ce instructiuni de aplicare. De la Primarie mi s-a recomandat sa merg pe varianta cu inscrierea ca traducator autorizat MJ, ca e mai putina bataie de cap.N-ai treaba nici cu Registrul Comertului, nici cu Ministerul de Finante.

Autorizatia de la MJ iti ofera o arie de actiune mai mare, cred eu. Cu autorizatia de la primarie (pentru activitati economice, codul CAEN 7485) nu poti traduce acte notariale. Invers se poate. Am si intrebat asta la administratia financiara cand m-am inscris. Mi s-a spus ca atata vreme cat m-am inregistrat ca la fisc traducator (cu autorizatia de la MJ) pot pune stampila nu numai pe acte notariale, ci pe orice fel de traduceri. Important e sa-ti platesti datoriile catre stat (sa eliberezi facturi,chitante, sa platesti impozitele).

Dora Ilie (X)
Dora Ilie (X)  Identity Verified
أنجليزي إلى روماني
+ ...
بادئ الموضوع
concluzie: autorizatia MJ este mai importanta si suficienta pentru activitatea independenta Feb 11, 2004

Multumesc, Oana ! Se pare ca am facut un efort suplimentar pentru autorizatia de la Primarie.
Imi cer scuze, nu voiam sa deschid un nou subiect de discutii, ci sa intervin la "stampile", fiinca si eu am ajuns in faza asta si trebuie sa iau o hotarare. Categoric insa, consider ca stampila cu putere juridica este cea rotunda.

لم يتم تعيين مشرف خاص بهذا المنتدى
للإبلاغ عن انتهاكات لقواعد الموقع أو الحصول على مساعدة، يرجى الاتصال بـ العاملين في الموقع »

stampile si formalitati

Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »
Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »