inscrierea la admin. financiara presupune demisia? ناشر الموضوع: Alina Ionescu
|
Am primit azi autorizatia de traducator de la ministerul de Justitie. Din cele citite anterior am vazut ca termenul limita de inscriere este de 15 zile. Eu lucrez la o firma cu carte de munca. Daca ma inscriu la financiar trebuie sa renunt la acest serviciu, sa-mi dau demisia? As dori sa ma inscriu pentru ca pe viitor as dori sa-mi deschid o firma, in cel mult 3 luni de zile. As dori , daca stie cineva, sa ma lamureasca si pe mine.Multumesc foarte mult. | | | nu, nu are nici o legatura | Mar 23, 2004 |
Poti ramane angajata si sa desfasori si activitati independente ca traducator. Pentru a-ti deschide o firma nu trebuie sa te inregistrezi ca PFA la Administratia Financiara, ci trebuie sa-ti constitui un SRL si sa te inregistrezi ca SRL. Sunt doua lucruri total diferite, probabil un avocat si un contabil vor fi mai in masura sa-ti explice totul in amanunt.
Toate cele bune.
[Edited at 2004-03-23 12:59] | | | Doru Voin رومانيا Local time: 13:17 أنجليزي إلى روماني + ... Nici un fel de problema | Mar 23, 2004 |
Alina Ionescu wrote:
Daca ma inscriu la financiar trebuie sa renunt la acest serviciu, sa-mi dau demisia? As dori sa ma inscriu pentru ca pe viitor as dori sa-mi deschid o firma, in cel mult 3 luni de zile.
In aceste 3 luni de zile, chiar presupunand ca iti inregistrezi intre timp un SRL, poti fi in continuare angajata bine merci. Daca insa vrei sa te inregistrezi ca PFA, atunci s-ar putea sa trebuiasca sa renunti la actualul loc de unca.
Subscriu la faptul Cristinei: consulta un avocat.
Salutari,
Doru Voin | | | Dan Ilioiu رومانيا Local time: 13:17 أنجليزي إلى روماني + ...
Am primit azi autorizatia de traducator de la ministerul de Justitie. Din cele citite anterior am vazut ca termenul limita de inscriere este de 15 zile. Eu lucrez la o firma cu carte de munca. Daca ma inscriu la financiar trebuie sa renunt la acest serviciu, sa-mi dau demisia?
Nu trebuie sa-ti dai demisia decat daca vrei sa desfasori aceasta activitate independenta si, in contractul pe care l-ai semnat cu firma la care esti angajata se specifica faptul ca nu ai voie sa desfasori alte activitati (ceea ce nu cred). Oricum inregistrarea la AdmFin este obligatorie, indiferent de ceea ce stipuleaza contractul tau cu angajatorul. Daca acesta nu-ti da voie, te inregistrezi si [vezi un alt thread pe acest forum] declari ca nu desfasori activitatea.
As dori sa ma inscriu pentru ca pe viitor as dori sa-mi deschid o firma, in cel mult 3 luni de zile.
Pentru a-ti deschide firma nu este necesara inscrierea la AdmFin ca PFA. De fapt, ar trebui sa studiezi putin legea 507/2002 si hotarirea 58/2003 (normele) pentru ca nu stiu daca poti sa-ti faci o firma prin care sa desfasori activitatea pentru care esti autorizata ca PFA. | |
|
|
Oana Popescu رومانيا Local time: 13:17 أنجليزي إلى روماني + ...
Doru Voin wrote:
Daca insa vrei sa te inregistrezi ca PFA, atunci s-ar putea sa trebuiasca sa renunti la actualul loc de munca.
Eu sunt si PFA, am si loc de munca cu norma intreaga. Depun declaratie de venit global, pentru ambele activitati, plus alte contracte de colaborare (drepturi de autor). Nu e nici un impediment.
Succes! | | | Oana Popescu رومانيا Local time: 13:17 أنجليزي إلى روماني + ... Conflict de interese | Mar 24, 2004 |
ailioiu wrote:
contractul pe care l-ai semnat cu firma la care esti angajata[/b] se specifica faptul ca nu ai voie sa desfasori alte activitati
Banuiesc ca e vorba de conflictul de interese: daca in calitate de PFA lucrezi in acelasi domeniu de activitate ca si cel al firmei la care esti angajata si faci concurenta firmei (adica ii furi clienti sau contracte). Pentru a se apara de asemenea situatii, unele firma pun o astfel de clauza in contract. | | | Pentru a se apara de asemenea situatii, unele firma pun o astfel de clauza in contract. | Mar 24, 2004 |
Oana P wrote:
ailioiu wrote:
contractul pe care l-ai semnat cu firma la care esti angajata[/b] se specifica faptul ca nu ai voie sa desfasori alte activitati
Banuiesc ca e vorba de conflictul de interese: daca in calitate de PFA lucrezi in acelasi domeniu de activitate ca si cel al firmei la care esti angajata si faci concurenta firmei (adica ii furi clienti sau contracte). Pentru a se apara de asemenea situatii, unele firma pun o astfel de clauza in contract. | | | este legala aceasta clauza? | Mar 24, 2004 |
Oana P wrote:
ailioiu wrote:
Banuiesc ca e vorba de conflictul de interese: daca in calitate de PFA lucrezi in acelasi domeniu de activitate ca si cel al firmei la care esti angajata si faci concurenta firmei (adica ii furi clienti sau contracte). Pentru a se apara de asemenea situatii, unele firma pun o astfel de clauza in contract. | |
|
|
este legala aceasta clauza? | Mar 24, 2004 |
In cazul conflictului de interese care ii opune pe angajator si angajat (atunci cand amandoi desfasoara aceeasi activitate - unul ca PFA, iar celalalt ca SC), pozitia privilegiata a angajatorului ii permite sa introduca aceasta clauza a concurentei neloiale.
Daca activitatea PFA se desfasoara dupa orele de program, iar clientii vin prin alte canale decat cele ale angajatorului, mai este legala aceasta clauza?
Care este modul prin care se materializeaza aceasta clauza? Impiedicarea a... See more In cazul conflictului de interese care ii opune pe angajator si angajat (atunci cand amandoi desfasoara aceeasi activitate - unul ca PFA, iar celalalt ca SC), pozitia privilegiata a angajatorului ii permite sa introduca aceasta clauza a concurentei neloiale.
Daca activitatea PFA se desfasoara dupa orele de program, iar clientii vin prin alte canale decat cele ale angajatorului, mai este legala aceasta clauza?
Care este modul prin care se materializeaza aceasta clauza? Impiedicarea activitatii PFA?
Angajatorul contribuie la obtinerea autorizatiei, pentru a o putea folosi EXCLUSIV, in baza contractului de munca pe care-l incheie cu PFA?
Care este compensatia care se poate atribui in baza aceluiasi contract de munca, pentru scoaterea de pe piata muncii unei PFA si implicit folosirea EXLUSIVA a autorizatiei?
Stiu raspunsul clasic: CONSENSUALISMUL.
Altceva,...
Oana P wrote:
ailioiu wrote:
Banuiesc ca e vorba de conflictul de interese: daca in calitate de PFA lucrezi in acelasi domeniu de activitate ca si cel al firmei la care esti angajata si faci concurenta firmei (adica ii furi clienti sau contracte). Pentru a se apara de asemenea situatii, unele firma pun o astfel de clauza in contract. ▲ Collapse | | | لم يتم تعيين مشرف خاص بهذا المنتدى للإبلاغ عن انتهاكات لقواعد الموقع أو الحصول على مساعدة، يرجى الاتصال بـ العاملين في الموقع » inscrierea la admin. financiara presupune demisia? Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
| TM-Town | Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business
Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |