صفحات الموضوع: < [1 2 3] | Măsuri de sigurantă pentru a evita predarea cu întârziere ناشر الموضوع: Mihai Badea (X)
| Dispozitiv de stocare | Nov 22, 2005 |
Mihai Badea wrote:
Mă întreb dacă scrierea este cumva mai rapidă pe un memory stick (cum s-o fi tradus asta în română?  ).
Se pare că s-a tradus "dispozitiv de stocare cu memorie de tip flash". Sau "memorie flash", "card de memorie"... Sau "memorie portabilă" (sounds nice...). Sper că nu am confundat cu alte asemenea accesorii. Există tot felul de soluţii de stocare, dacă mai ştiţi şi altele, spuneţi-ne şi nouă. | | | lucca رومانيا Local time: 13:36 أنجليزي إلى روماني Mobilă pt. calculator | Nov 22, 2005 |
Cea mai interesantă ofertă este la www.aici.ro (distribuită în toată ţara, v. pe sit). Am (de câţiva ani) două mese identice (cea mai recentă e de calitate ceva mai puţin bună), dar care au dispărut acum din ofertă.
Aşa ceva mi se pare foarte util, organizează totul, e superior oricărei improvizaţii.
Folosesc un scaun nemţesc excelent (găsit cu noroc şi luat pe aproape nimic de la sec... See more Cea mai interesantă ofertă este la www.aici.ro (distribuită în toată ţara, v. pe sit). Am (de câţiva ani) două mese identice (cea mai recentă e de calitate ceva mai puţin bună), dar care au dispărut acum din ofertă.
Aşa ceva mi se pare foarte util, organizează totul, e superior oricărei improvizaţii.
Folosesc un scaun nemţesc excelent (găsit cu noroc şi luat pe aproape nimic de la second hand). Pt. soţie am cumpărat unul nou, ceh, fără pretenţii (cele mai scumpe nu au decât piele de calitate etc, ergonomia este aceeaşi, adică slabă) căruia trebuie să-i strâng din nou şuruburile din când în când, că sunt cu auto-slăbire ▲ Collapse | | | Mobilă pentru calculator | Nov 22, 2005 |
Interesant. Cred că putem vorbi despre asta pe firul "Productivity and cost containment". | | | lucca رومانيا Local time: 13:36 أنجليزي إلى روماني Şoareci cu memorie de elefant? | Nov 22, 2005 |
Mda... În general mausul ar trebui să stea lângă tastatură.
Memory Stick am impresia că e un tip proprietar de memorie, pentru anumite aparate (foto etc). Unii spun memorie flash (dar aşa ceva există şi pe calculator cred, unde înseamnă ceva anume). Cred că memorie portabilă e cel mai simplu şi sugestiv.
Am la fiecare fiecare calculator, mi se pare cel mai comod. La laptop merge direct în conectorul pt. USB. Aproape toate calculatoarele noi au 2 porturi USB pe panoul f... See more Mda... În general mausul ar trebui să stea lângă tastatură.
Memory Stick am impresia că e un tip proprietar de memorie, pentru anumite aparate (foto etc). Unii spun memorie flash (dar aşa ceva există şi pe calculator cred, unde înseamnă ceva anume). Cred că memorie portabilă e cel mai simplu şi sugestiv.
Am la fiecare fiecare calculator, mi se pare cel mai comod. La laptop merge direct în conectorul pt. USB. Aproape toate calculatoarele noi au 2 porturi USB pe panoul frontal, dacă n-au trebuie aleasă altă carcasă, pt. că sunt foarte utile. ▲ Collapse | |
|
|
Memorii externe vs. carduri de memorie; playere mp3 | Nov 22, 2005 |
Ambele sunt unitati externe de stocare, standardul minim pe piata la oeraa actuala ca dimensiune fiind de 128 MB, iar maxim... cativa giga, deci cat un hard de calculator mai vechi.
Cardurile de memorie sunt de mai multe tipuri, se pot folosi nu numai la calculator pt. stocare de date, ci si la alte aparate, pt. extinderea memoriei acestora. De pilda, la camera digitala, care are o memorie de 16 MB, i-am pus un card SD de 256 MB, sa fie acolo. Dar merg utilizate si la telefoane mobi... See more Ambele sunt unitati externe de stocare, standardul minim pe piata la oeraa actuala ca dimensiune fiind de 128 MB, iar maxim... cativa giga, deci cat un hard de calculator mai vechi.
Cardurile de memorie sunt de mai multe tipuri, se pot folosi nu numai la calculator pt. stocare de date, ci si la alte aparate, pt. extinderea memoriei acestora. De pilda, la camera digitala, care are o memorie de 16 MB, i-am pus un card SD de 256 MB, sa fie acolo. Dar merg utilizate si la telefoane mobile multimedia ( cu camera, cu mp3 player etc.) si la multe. Intre aparatul cu pricina si calculator are loc transferul prin cablu USB. Dar daca exista la calculator cititor de carduri (card reader), se poate introduce cardul direct in cititorul de carduri, iar calculatorul il vede imediat ca removable disk.Cititorul de carduri are 4 sloturi de forme si dimensiuni diferite, pt. diversele tipuri de carduri de memorie: MS pt. Memory Stick si Memory Stick Pro, Memory Stick Duo si Memory Stick Pro Duo; apoi slot SD/MMC, care e un pic mai mare decat primul, dar mai ingust in inaltime, pt. Secure Digital, MultiMedia Card, Mini Secure Digital, Reduced Size Multimedia Card; apoi un slot mare, cel mai mare, care e slot CF / MD pt. Compact Flash Card, Micro Drive ; apoi sub el e slotul SM pentru IBM Smart Media Card, xD Picture Card.
Pe langa aceste carduri, mai exista memoriile externe, asa apar denumite flash penurile´pe www.emag.ro. Flash penul nu are cablu, ci are direct USBul, care cat nu e in calculator, e acoperit cu un capac. Vrei sa-l pui la calculator, ii scoti capacul si il bagi direct intr-unul din USBurile calculatorului, iar calculatorul il recunoaste ca removable disk. De regula are si lant sau snur, ca sa il poti purta si la gat, sa nu-l pierzi, ca e mic. Am un Kingmax, luat tot de la emag.ro, de 256 si chiar recomand marca asta, fiindca are viteza de citire si scriere mult mai mare decat altele. Atentie! Conteaza si portul USB: daca nu e USB 2.0, minusculul removable disk nu merge la viteza maxima si daca il pui intr-un port USB care nu e 2.0, mi se deschide o fereastra in care sunt atentionat sa-l mut in alt USB. Apropo de USBuri: e adevarat ce zicea Maria: calculatoarele mai noi au USB si in fata.
Doar pentru transport fisiere de orice fel, cel mai adecvat e un flesh pen. Daca exista intentia de a utiliza dispozitivul nu numai pt. transport date, ci si pentru stocare de pe alte aparate (telefon mobil, camera foto digitala), atunci se cere un card de memorie, DAR: musai trebe sa fie de acel tip cu care merge aparatul respectiv. Adica nu mere sa-ti iei un card tip CF sa zicem pt. camera, daca ea nu suporta decat SD sau MMC.
La tot cazul, atat la carduri de memorie cat si la flesh penuri, e valabila urmatoarea regula: cu cat are capacitatea mai mare in MB sau chiar GB, cele de la 1024 MB in sus, cu atat sunt mai scumpe. DAR: ele se tot ieftinesc, pe masura ce apar unele mai mari si mai performante in ce priveste viteza de citire/ scriere. Parerea mea: nu merita luat unul foarte mare si foarte scump, adica eu cel putin nu am nevoie; imi ajunge de 256, ca doar nu stochez pe el toate fisierele din calculator. Astea sunt mai mult mijloace de trasport fisiere, ca sa zic asa, fiind portabile. Dar imi scriu CDuri cu toate cele necesare. Deci strict pentru transport e suficient un flesh pen de 256 MB, zic eu, ca la un transport, doar nu transport tot ce am pe hard cu mine. Daca in timp imi mai trebuie memorie mobila, imi mai cumpar; cum ziceam, in timp ele se ieftinesc. Acuma, una de 128 MB costa cat costa acum ceva vreme una de 64 iar mai de mult una de de 32. De aia zic: peste cateva luni, una de 512 o sa coste cat una de 256. De ce sa iei de pe acuma una mare si scumpa, daca nu ti-o trebuie? Mai bine o iei mai incolo, ca siguir e mai ieftina. Si mai e un rationament, logic de tot: de ce sa ai doar o singura memorie, fie card , fie flesh pen? Daca o pierzi sau se strica, s-a sus. Daca ai memorii mai mici, dar mai multe, macar tot ramai cu unele, daca se strica una sau o pierzi. Adica nu se duce totul deodata pe apa sambetei.
ALta inventie grozava, demna de semnalat: MP3 playerele.Si ele fi folosite la transport de date, dar depinde de model. De citit nu citeste un fisier Word, dar poti sa-l copii pe mp3 player si sa-l transporti, iar apoi il poti muta de pe mp3 player pe alt calculator. Eu mi-am luat la inceputul lui noiembrie un T10 de la iriver, de 1 GB, de care sunt foarte, foarte multumit, fiindca stie sa copie foarte rapid mp3uri de pe calculator, din WMP 10, cu ajutorul cablului USB si le sorteaza el singur in foldere si subfoldere, se pot copia si date pe el, are o baterie AA care il tine 53 ore, daca nu umblii mult pe meniuri si tii displayul aprins; sunetul e excelent etc. Eu nu il folosesc si ca transportator mobil de date, ca l-am burdusit cu muzica; prinde bine cand mergi undeva unde trebe sa stai mult la coada, de pilda la doctori, la adminisratia financiara, la cumparaturi in supermarkturi si hypermarkturi de atea mari unde stai mult, in tren cand calatoresti, ca sa nu mai cari o groaza de CDuri sau casete dupa tine etc. Nu incape pe el tot ce am pe hard, normal, dar mi-au incaput 18 albume de la 7 formatii. Iar continutul i se poate schimba periodic, ca oricum nu asculti toate mp3urile deodata; sau WMAurile, ca stie ca redea si WMAuri si si OGGuri. Dar se poate folosi si ca transportator de date. ▲ Collapse | | | memorie flash USB | Nov 23, 2005 |
Susţin recomandarea lui Lucian, Kingmax este printre cele mai bune şi mai rezonabile ca preţ. Mi s-a recomandat şi mie şi-l recomand şi eu. E bun. Nu mai ştiu care sunt preţurile că eu am de anul trecut şi atunci pe al meu de 256 am dat circa un milion, acum cred că s-au ieftinit, de asta râvnesc şi eu la unul mai mare Cele de 2 GB sunt încă nişte luxuri, dar la anul vor fi la 50% din preţul actual ... See more | | | lucca رومانيا Local time: 13:36 أنجليزي إلى روماني The emergence of a consensus | Nov 23, 2005 |
Ovidiu se pricepe, nu glumă!
Cardurile de memorie externă dau cele mai bune rezultate atunci când schimbăm date între calculatoare despre care suntem siguri că acceptă formatul respectiv (au card reader care include formatul).
Flash penurile (cele cu capac) sunt bune la orice calculator care are cel puţin un port USB DAR NU foloseşte Win98SE sau mai jos. Pe Windows-uri mai mari (cu excepţia lui NT, dacă nu mă înşel) memoria pe... See more Ovidiu se pricepe, nu glumă!
Cardurile de memorie externă dau cele mai bune rezultate atunci când schimbăm date între calculatoare despre care suntem siguri că acceptă formatul respectiv (au card reader care include formatul).
Flash penurile (cele cu capac) sunt bune la orice calculator care are cel puţin un port USB DAR NU foloseşte Win98SE sau mai jos. Pe Windows-uri mai mari (cu excepţia lui NT, dacă nu mă înşel) memoria pen va fi recunoscută automat de sistemul de operare. Pe Windows-urile mai mici sau pe NT este necesară instalarea unui mic driver. Pentru aceasta este necesar să avem (la prima utilizare) diverul respectiv, pe CD sau floppy.
Când e necesară o memorie pen de 1 GB: am încercat să-mi cuplez laptopul la docking station-ul său (original). Cum-necum, mi-a cerut la un moment dat CD-ul de instalare al Win98SE. L-am introdus în unitatea CD/DVD a laptopului şi am avut surpriza să constat că sistemul nu o mai vedea, indiferent ce am încercat! Evident că nu aveam pe hard-disk o copie a CD-ului de instalare Win98SE. Evident că laptopul nu are unitate de floppy. Salvarea au fost memoriile pen: pe cea de 256 MB (care funcţiona dinainte pe laptop) am transferat programul de instalare pentru memoria de 1GB, pe care pusesem CD-ul cu Win98. A mers.
Aşa cum am văzut că se spune, nu ai nevoie, în general, de o memorie pen de 1 GB, but if you need it, you need it bad.
N-am prea auzit de folosirea cardurilor de memorie pentru transfer de fişiere între calculatoare. Operaţiunea este perfect posibilă, dar nu cred că merită. Cu memorii pen e mai comod. Transferul de fişiere folosind un lector de mp3 cu hard-disk se justifică dacă vrem să transferăm 10GB sau mai mult (în funcţie de capacitatea hard-disk-ului din lector). Iar tot ce are hard-disk este scump (sigur că la anu' preţul va fi mai mic, dar acum nu e la anu' Oricum, deocamdată nu cred că am nevoie de aşa ceva. Sâmbătă şi duminică pun Mezzo la TV şi ascult muzică traducând sau, eventual, netraducând. În restul timpului, cu tot regretul, nu am timp. ▲ Collapse | | | aurafas Local time: 13:36 أنجليزي إلى روماني + ... puţin off-topic | Nov 24, 2005 |
Am citit acest fir ieri dimineaţă, înainte să mă pun pe treabă.
După ce am terminat, am vrut să m-apuc, dar n-aveam sonor (cred că sunteţi de acord că nu poţi traduce subtitrări fără sonor). Hardul îmi făcea figuri de vreo 2 zile, scanând într-o veselie la bootare şi descoperind bad-uri (apropo de ce zicea un coleg... asta cum s-o traduce ?). Îmi zic, OK, îl restartez, poate merge sonorul.
La restar... See more Am citit acest fir ieri dimineaţă, înainte să mă pun pe treabă.
După ce am terminat, am vrut să m-apuc, dar n-aveam sonor (cred că sunteţi de acord că nu poţi traduce subtitrări fără sonor). Hardul îmi făcea figuri de vreo 2 zile, scanând într-o veselie la bootare şi descoperind bad-uri (apropo de ce zicea un coleg... asta cum s-o traduce ?). Îmi zic, OK, îl restartez, poate merge sonorul.
La restartare, mi-a murit de tot. Aveam, bineînţeles, un proiect urgent de tradus.
Cred că aţi cobit !
Noroc că am reuşit să fac rost rapid de alt hard şi în câteva ore eram iar pe linia de plutire. Dar dacă n-ar fi fost aşa... Da, soluţia cu harduri/calculatoare de rezervă mi se pare acum foarte înţeleaptă ! ▲ Collapse | |
|
|
Hard portabil | Nov 25, 2005 |
Am folosit zilele astea un hard portabil de 40G, ptr că aveam de copiat de pe un computer pe altul doua fisiere de 1G fiecare (mă rog, mergea şi să copiez pe un DVD, dar versiunea mea de Nero nu copiază şi pe DVD-uri). L-am imprumutat de la un IT guy, care mi-a zis că a dat pe el 6 milioane... Mi se pare cea mai bună afacere. Dai un ban în plus, dar merită. E foarte uşor de transportat (mi-a încăput în buzunar) si se conectează la computer cu mufă de USB... Simplu. Am ce să-i sc... See more Am folosit zilele astea un hard portabil de 40G, ptr că aveam de copiat de pe un computer pe altul doua fisiere de 1G fiecare (mă rog, mergea şi să copiez pe un DVD, dar versiunea mea de Nero nu copiază şi pe DVD-uri). L-am imprumutat de la un IT guy, care mi-a zis că a dat pe el 6 milioane... Mi se pare cea mai bună afacere. Dai un ban în plus, dar merită. E foarte uşor de transportat (mi-a încăput în buzunar) si se conectează la computer cu mufă de USB... Simplu. Am ce să-i scriu lui Moş Crăciun. ▲ Collapse | | |
Lucian Alexandrescu wrote:
Am şi o întrebare: foloseşte cineva Mac? Cum e?
Eu am folosit şi pot să spun că Word-ul pentru Mac nu e diferit de cel de Windows (doar e făcut tot de MicŞiMoale, cum ar spune un prieten).
În rest, interfaţa e, în principiu, aceeaşi, dar totuşi diferă.
În primul rînd, tastatura: nu avem tasta Ctrl şi nici Alt - la Mac se cheamă Opt şi ca simbol trifoiul cu patru foi.
În al doilea rînd, mausul are doar un singur buton: să vă văd cum daţi "click dreapta"
Dar, după un timp de acomodare, îţi dai seama că e mai bine gîndit decît (nu copiat precum) Windows-ul.
Iar cum eu sînt un fan al FreeBSD (sapienti sat!), de cînd au încorporat în MacOS X nucleul acestui sistem de operare, strîng bani să-mi cumpăr un laptop Apple (nu contează modelul, iBook sau PowerBook - Apple să fie!). Nu nou, pentru că sînt, de regulă, cu 40% mai scumpe decît configuraţiile comparative din lumea Wintel.
Pe de altă parte, începînd cu anul viitor, procesoarele de MacIntosh-uri vor fi făcute tot de Intel, astfel încît nu e exclus să putem rula soft de Mac pe PC noastre.
Vom vedea!
P. S.: Cred că ştiţi că adevăraţii profesionişti IT (grafică, tehnoredactare, DTP) folosesc Mac-uri. Apropos, aţi văzut vreodată în vreun film scump (adică cu buget mare) de la Hollywood alt tip de calculator, în afară de Mac-uri? | | | Memory Stick | Nov 25, 2005 |
Lucian Alexandrescu wrote:
Memory Stick am impresia c� e un tip proprietar de memorie, pentru anumite aparate (foto etc).
Memory Stick este o marcă a Sony - e un tip de memorie flash (reinscriptibilă, adică) folosită de ei (şi foarte puţini alţii) în aparatele lor (camere digitale, player-e de muzică, telefoane mobile, etc.) şi e scumpă ca DRQ.
De vreun an mă chinui să găsesc un Memory Stick la un preţ rezonabil - ca mediu pentru copiile de siguranţă de pe laptop (Sony Vaio, evident), dar costă dublu la aceeaşi capacitate a unei memorii portabile obişnuite.
[Edited at 2005-11-25 20:12] | | | lucca رومانيا Local time: 13:36 أنجليزي إلى روماني
A apărut maus cu 3 butoane pt. Mac (cred că Apple, nu terţă parte, dar de fapt nu contează).
Chestia cu trecerea la Intel a producţiei de microprocesoare pt. Macuri mă face şi pe mine să am ezitări.
Am văzut francezi cu desktop Wintel şi laptop Mac. În Franţa Macurile sunt mai populare decât în alte ţări.
Creatorii de film iubesc Macurile (ştiu ei de ce).
Şi ultima chestie, pe care am aflat-o ieri: un Mac cu două procesoare double core permite conec... See more A apărut maus cu 3 butoane pt. Mac (cred că Apple, nu terţă parte, dar de fapt nu contează).
Chestia cu trecerea la Intel a producţiei de microprocesoare pt. Macuri mă face şi pe mine să am ezitări.
Am văzut francezi cu desktop Wintel şi laptop Mac. În Franţa Macurile sunt mai populare decât în alte ţări.
Creatorii de film iubesc Macurile (ştiu ei de ce).
Şi ultima chestie, pe care am aflat-o ieri: un Mac cu două procesoare double core permite conectarea, în anumite condiţii, a până la inclusiv 8 (opt!) monitoare ▲ Collapse | |
|
|
Vive le Mac! | Nov 25, 2005 |
Lucian Alexandrescu wrote:
Am v�zut francezi cu desktop Wintel şi laptop Mac. În Franţa Macurile sunt mai populare decât în alte ţ�ri.
Da, şi Mac-ul pe care l-am folosit era adus din Franţa... nu zic, ce chin era să foloseşti tastatura | | | lucca رومانيا Local time: 13:36 أنجليزي إلى روماني | صفحات الموضوع: < [1 2 3] | لم يتم تعيين مشرف خاص بهذا المنتدى للإبلاغ عن انتهاكات لقواعد الموقع أو الحصول على مساعدة، يرجى الاتصال بـ العاملين في الموقع » Măsuri de sigurantă pentru a evita predarea cu întârziere Trados Studio 2022 Freelance | The leading translation software used by over 270,000 translators.
Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop
and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.
More info » |
| Wordfast Pro | Translation Memory Software for Any Platform
Exclusive discount for ProZ.com users!
Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value
Buy now! » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |