صفحات الموضوع: [1 2] > | Facturi si chitante pe calculator - please help! ناشر الموضوع: cameliavld
|
Buna,
Am auzit de curand ca facturile si chitantele eliberate de traducatori ni le putem face singuri pe calculator. Stiti ceva despre asta? Aveti vreun formular specific sau ceva de genul asta?
Merci de ajutor,
Camelia | | | Florin Ular رومانيا Local time: 23:26 أنجليزي إلى روماني + ... Facturi şi chitanţe | Oct 6, 2007 |
De la 1 ianuarie 2007 s-a anulat obligativitatea utilizării facturilor cu regim special. Se pot folosi facturi redactate pe calculator după modelul propriu (se găsesc modele şi pe internet, eu am adaptat un model pe care l-am găsit căutând „invoice samples/templates”).
Se pot achiziţiona în continuare facturi gata tipărite însă, nemaifiind personalizate, ai cam mult de completat (datele PFA) pe fiecare factură.
Eu folosesc în continuare facturile cumpărate anul tre... See more De la 1 ianuarie 2007 s-a anulat obligativitatea utilizării facturilor cu regim special. Se pot folosi facturi redactate pe calculator după modelul propriu (se găsesc modele şi pe internet, eu am adaptat un model pe care l-am găsit căutând „invoice samples/templates”).
Se pot achiziţiona în continuare facturi gata tipărite însă, nemaifiind personalizate, ai cam mult de completat (datele PFA) pe fiecare factură.
Eu folosesc în continuare facturile cumpărate anul trecut când încă erau cu regim special şi înseriate.
Totodată s-a eliminat şi obligativitatea semnării şi ştampilării facturilor (informaţie direct de la Finanţe) DAR se recomandă utilizarea ştampilei şi a semnăturii în beneficiul propriu - adică pentru a preveni eventuale fraude (eliberarea de facturi cu numele tău de către alte persoane).
Pentru mai multe detalii, poţi lectura (dacă ai răbdare:) ) noul cod fiscal.
Succes! ▲ Collapse | | | | Facturi si chitante pe calculator - please help! | Oct 6, 2007 |
Multumesc frumos pt raspunsuri. Totusi, as dori sa fiu sigura ca am inteles bine. Scuze de insistenta, dar abia m-am inregsitrat la Admin fiscala, n-am mai eliberat facturi pana acum si am o oferta pt 2 zile de interpretare peste 2 sapt si evident, imi cer factura.
Din ce am citit am inteles ca imi pot face singura factura pe calculator, doar ca trebuie sa depun o declaratie la Admin fiscala. Am I right? Am citit undeva ca aceasta trebuie depusa cu cel putin inainte cu 1 luna de eli... See more Multumesc frumos pt raspunsuri. Totusi, as dori sa fiu sigura ca am inteles bine. Scuze de insistenta, dar abia m-am inregsitrat la Admin fiscala, n-am mai eliberat facturi pana acum si am o oferta pt 2 zile de interpretare peste 2 sapt si evident, imi cer factura.
Din ce am citit am inteles ca imi pot face singura factura pe calculator, doar ca trebuie sa depun o declaratie la Admin fiscala. Am I right? Am citit undeva ca aceasta trebuie depusa cu cel putin inainte cu 1 luna de eliberarea facturii. Deci, sunt cam in intarziere.
In acelasi timp, as putea cumpara de la tipizate facturi pe care le voi completa cu datele mele. E corect sa procedez asa?
Multumesc pt sfaturile voastre si scuzati o incepatoare pt insistenta.
Camelia ▲ Collapse | |
|
|
Florin Ular رومانيا Local time: 23:26 أنجليزي إلى روماني + ...
Poţi elibera facturi numai după ce ai primit certificatul de înregistrare fiscală de la Finanţe (cel care conţine CIF-ul - obligatoriu de trecut pe facturi).
Daca l-ai primit, poţi elibera facturi.
În legătură cu declaraţia la Finanţe privind facturile redactate pe calculator nu am auzit nimic. Eu le folosesc pe cele de anul trecut care sunt deja înregistrate la Finanţe | | |
Buna!
Spunet-mi, va rog, cum si cand ar trebui sa primesc acest CIF?
M-am inregsitrat la admin financiara in august si de atunci am primit doar o "Decizie de impunere pt plati anticipate cu titlu de impozit".
Merci de ajutor | | |
cameliavld wrote:
Buna!
Spunet-mi, va rog, cum si cand ar trebui sa primesc acest CIF?
M-am inregsitrat la admin financiara in august si de atunci am primit doar o "Decizie de impunere pt plati anticipate cu titlu de impozit".
Merci de ajutor
pana se elibereaza certificatul, vezi dacă nu e înscris vreun cod pe decizie. | | | Lidia Matei رومانيا Local time: 23:26 إيطالي إلى روماني + ...
Pana se elibereaza CIF-ul poti folosi CNP. Sunt intr-o situatie similara. Am solicitat schimbarea domiciliul fiscal dintr-un judet in altul. CIF se anuleaza si se elibereaza un alt CIF. Pana la eliberare, voi folosi CNP (sursa: Directia Finantelor din Oradea si Cluj).
Lidia | |
|
|
Ioana Costache رومانيا Local time: 23:26 عضو (2007) أنجليزي إلى روماني + ... Atribuire CIF | Oct 7, 2007 |
Pentru atribuirea codului de identificare fiscală, completezi formularul 070 în două exemplare şi anexezi copie după autorizaţia de traducător şi copie după buletin. Dacă nu atingi plafonul de TVA, bifezi rubrica "operaţiuni scutite", nimic altceva. Un exemplar din formular rămâne la fisc, un exemplar rămâne la tine, după ce le-ai vizat pe ambele la registratură. Îţi spun ei ce şi cum mai departe. Toate formularele şi explica... See more Pentru atribuirea codului de identificare fiscală, completezi formularul 070 în două exemplare şi anexezi copie după autorizaţia de traducător şi copie după buletin. Dacă nu atingi plafonul de TVA, bifezi rubrica "operaţiuni scutite", nimic altceva. Un exemplar din formular rămâne la fisc, un exemplar rămâne la tine, după ce le-ai vizat pe ambele la registratură. Îţi spun ei ce şi cum mai departe. Toate formularele şi explicaţiile se găsesc aici. ▲ Collapse | | |
multumesc pt raspunsuri.
mai am o singura nelamurire:ce nr voi pune in dreptul nr. factura?
multumesc | | | Florin Ular رومانيا Local time: 23:26 أنجليزي إلى روماني + ...
cameliavld wrote:
multumesc pt raspunsuri.
multumesc
Dacă este prima factură pe care o eliberezi, îţi sugerez numărul... 1 | | | Radu2007 Local time: 23:26 إيطالي إلى روماني + ...
cameliavld wrote:
multumesc
Eu as sugera sa incepi cu un numar din 4-5 cifre. Poti incepe, spre exemplu si de la 7301. (Pare mai cu...greutate )
Ideea e sa pastrezi sirul odata inceput (cel putin pana la sfarsitul anului). | |
|
|
Tot despre nr. facturii | Oct 10, 2007 |
Cum zice şi Florin, dacă e prima factură, logic că e nr. 1, dar ca să nu pară ciudat, fiindcă la mai toate facturile numărul are mai multe cifre, poţi să o faci să arate mai bine, adică ceva de genul 00001, deci pui în faţă câţi de zero vrei, sau o chestie de genul 2007-10-01, adica prima factură din luna a zecea a anului 2007. Am tot vazut chestii de astea pe facturi de maşini din Germania. Dacă acolo merge, oare la noi de ce n-ar merge? Na, sigur-sigur nu ştiu nici eu înc... See more Cum zice şi Florin, dacă e prima factură, logic că e nr. 1, dar ca să nu pară ciudat, fiindcă la mai toate facturile numărul are mai multe cifre, poţi să o faci să arate mai bine, adică ceva de genul 00001, deci pui în faţă câţi de zero vrei, sau o chestie de genul 2007-10-01, adica prima factură din luna a zecea a anului 2007. Am tot vazut chestii de astea pe facturi de maşini din Germania. Dacă acolo merge, oare la noi de ce n-ar merge? Na, sigur-sigur nu ştiu nici eu încă, fiindcă şi eu deocamdata folosesc facturiere şi chitanţiere vechi, personalizate, fiindca încă mai am şi trebuie folosite toate, până la epuizare. ▲ Collapse | | | Facturi si chitante pe calculator - please help! | Oct 10, 2007 |
va multumesc pt ajutor.! | | | | صفحات الموضوع: [1 2] > | لم يتم تعيين مشرف خاص بهذا المنتدى للإبلاغ عن انتهاكات لقواعد الموقع أو الحصول على مساعدة، يرجى الاتصال بـ العاملين في الموقع » Facturi si chitante pe calculator - please help! CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
| TM-Town | Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business
Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |