This site uses cookies.
Some of these cookies are essential to the operation of the site,
while others help to improve your experience by providing insights into how the site is being used.
For more information, please see the ProZ.com privacy policy.
Emin Arı تركيا Local time: 02:25 أنجليزي إلى تركي + ...
Mar 31, 2013
Son zamanlarda bankalar yurtdışından gelen para transferlerinde neredeyse %8-9'a varan oranlarda işlem ücreti alıyor.
Bu konuda önerileriniz var mı?
Subject:
Comment:
The contents of this post will automatically be included in the ticket generated. Please add any additional comments or explanation (optional)
Nihan Pekmen تركيا Local time: 02:25 عضو (2012) تركي إلى أنجليزي + ...
Daha fazla
Mar 31, 2013
Geçen gün benden 73 EUR için 25 EUR masraf kestiler. (Garanti Bankası)
[Değişiklik saati 2013-03-31 20:09 GMT]
Subject:
Comment:
The contents of this post will automatically be included in the ticket generated. Please add any additional comments or explanation (optional)
ATIL KAYHAN تركيا Local time: 02:25 عضو (2007) تركي إلى أنجليزي + ...
Internet-only Banks
Mar 31, 2013
Son zamanlarda ülkemizde popüler olmaya baslayan "Internet-only banks" bu derde bir çare olabilir mi acaba?
Subject:
Comment:
Nihan Pekmen تركيا Local time: 02:25 عضو (2012) تركي إلى أنجليزي + ...
İnternet içinde aynısı
Mar 31, 2013
Şöyleki yurtdışından gelen ödemeler için olan Döviz hesabıma aktarım için talep ediyorlar. Yani sizin adınıza (kendi hesabınıza) gelen para için.
Bahsettiğim 73 EUR moneybookers hesabımla bağlantılı kendi banka hesabıma aktarım için aldıkları bedel. Bankadan aradılar, parayı elden şubeden alın hesaba aktarmayalım kesinti olmaz dediler. Şubeye gittim yine de 25 EUR kestiler. Bu gidişle PayPal komisyonu daha ekonomik olacak. (GARANTİ)
<... See more
Şöyleki yurtdışından gelen ödemeler için olan Döviz hesabıma aktarım için talep ediyorlar. Yani sizin adınıza (kendi hesabınıza) gelen para için.
Bahsettiğim 73 EUR moneybookers hesabımla bağlantılı kendi banka hesabıma aktarım için aldıkları bedel. Bankadan aradılar, parayı elden şubeden alın hesaba aktarmayalım kesinti olmaz dediler. Şubeye gittim yine de 25 EUR kestiler. Bu gidişle PayPal komisyonu daha ekonomik olacak. (GARANTİ)
Başka bir banka ise yine yurtdışından gelen bir ödemeden hem havale ücreti hem de "hesaba aktarım" ücreti kesmiş. (AKBANK) ▲ Collapse
Subject:
Comment:
ATIL KAYHAN تركيا Local time: 02:25 عضو (2007) تركي إلى أنجليزي + ...
Sube Müdürü
Mar 31, 2013
Peki elinizdeki tüm belgelerle ilgili bankanin sube müdürüne gidip durumu anlatmayi hiç denediniz mi?
Subject:
Comment:
Emin Arı تركيا Local time: 02:25 أنجليزي إلى تركي + ...
بادئ الموضوع
Paypal da çözüm değil
Apr 1, 2013
Nihan Pekmen wrote:
Bu gidişle PayPal komisyonu daha ekonomik olacak. (GARANTİ)
Paypal da döviz kurunu iyice düşük tutuyor. Örneğin dolar 1.80 ise Paypal'da 1.75 gibi bir rakamdan bozuyor.
Sanırım en iyisi 500 dolara kadar Paypal ve daha üstü için banka komisyonlarını kabul etmek gibi sanki.
Subject:
Comment:
Haluk Erkan تركيا Local time: 02:25 ألماني إلى تركي + ...
Skrill + İş Bankası
Apr 1, 2013
Bu konuda daha önce de yazmıştım. Benim deneyimime göre yurtdışından -özellikle Avrupa'dan- en uygun para transferi Skrill (moneybookers) + İş Bankası döviz hesabı.
Skrill, hesabınızdan Türkiye'deki banka hesabına yaptığınız transferde 1,80 € gibi komik bir ücret kesiyor. İş Bankası'na ben öndecen bildirmiştim serbest çevirmen olarak çalıştığımı ve Skrill üzerinden gelen paralardan herhangi bir kesinti alınmıyor.
Bu konuda daha önce de yazmıştım. Benim deneyimime göre yurtdışından -özellikle Avrupa'dan- en uygun para transferi Skrill (moneybookers) + İş Bankası döviz hesabı.
Skrill, hesabınızdan Türkiye'deki banka hesabına yaptığınız transferde 1,80 € gibi komik bir ücret kesiyor. İş Bankası'na ben öndecen bildirmiştim serbest çevirmen olarak çalıştığımı ve Skrill üzerinden gelen paralardan herhangi bir kesinti alınmıyor.
Eğer işveren yurtdışından direk döviz hesabına para gönderirse, 15 TL kesiyor İş Bankası.
Bu nedenle çalıştığım tercüme bürolarına, ödemeleri sadece Skrill üzerinden yapmalarını işin başında söylüyorum. Skrill'de hesabı olmayan bürolara, bir hesap açmalarını rica ediyorum ve genelde de bu isteğime olumlu cevap alıyorum. Bu güne kadar -biri hariç- problem çıkaran bir işveren olmadı.
Benim önerim, İş Bankası'nda ve Skrill'de birer hesap açtırın. İş Bankası'na da önceden durumu bildirin. Skrill vasıtasıyla İş Bankası döviz hesabınıza gelen parayı internet ortamında TL hesabına aktarın (şubeye giderek bunu yaparsanız kur daha düşük oluyor). En kârlısı şimdilik bu sistem.
Para transferinde en kazık iki marka PayPal ve Garanti.
Exclusive discount for ProZ.com users!
Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value
Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.